Hoe converteer je een dvd naar blu-ray?

Blu-ray-schijven zijn een nieuwe vorm van mediaopslag met een extreem hoge capaciteit. Dit betekent dat ze grote hoeveelheden informatie kunnen opslaan, waaronder high-definition video. Hoewel standaard-dvd's niet dezelfde high definition-video kunnen uitvoeren als Blu-ray-schijven die in de handel verkrijgbaar zijn, kunnen ze toch worden geconverteerd om op een Blu-ray-schijf te worden gelezen. Bovendien kan een Blu-Ray-schijf de inhoud van verschillende dvd's bevatten.

Stap 1
Koop een dvd-ripper. Een dergelijk programma is Flash DVD Ripper (zie bronnen). Klik voor de pagina in de bronnen op de koppeling 'Gratis proefversie downloaden'. Hiermee wordt een download gestart voor het installatieprogramma van het programma. Open dat bestand om het programma te installeren. Een ander programma dat op dezelfde manier werkt, is Magic DVD Ripper (zie bronnen).

Stap 2
Rip je dvd-bestand naar ISO-formaat. Open hiervoor uw DVD-ripper, ga naar het bestandsmenu, selecteer "Open" en selecteer vervolgens uw DVD (meestal in de D-drive). Selecteer vervolgens 'Opslaan als .iso' in het vervolgkeuzemenu 'Opslaan als'. Klik vervolgens op 'Converteren'.

Stap 3
Open je Blu-Ray-brander. Een veelgebruikte optie is Nero (zie bronnen). In vrijwel alle gevallen wordt een Blu-Ray-brandedrive geleverd met eigen software die u ook kunt gebruiken.

Stap 4
Configureer uw programma om een ​​Blu-Ray te maken van andere videobestanden. In het geval van Nero kunt u in het opstartvenster kiezen uit verschillende opties, waaronder "Een Blu-Ray-video maken van bestanden". Selecteer die optie.

Stap 5
Voeg uw dvd-bestand toe. Klik hiervoor op de knop "+ bestand" in het venster en selecteer vervolgens het ISO-bestand dat u in stap 1 hebt gemaakt in het menu dat wordt weergegeven.

Stap 6
Brand de schijf. Voeg een lege Blu-ray-schijf toe aan uw brander en klik vervolgens op "Disk maken".